Treball digne, pensions dignes

Treball digne, pensió digna
Sí que hi ha diners per a les pensions

Espanya està immersa en un debat profund que ens preocupa a ICV-EUiA  i les confluències (Catalunya si que Es Pot i En Comú Podem) de manera exponencial sobre el futur de les pensions. El govern del PP amb ajut d’altres partits polítics com Ciutadans estan alimentant un conjunt de mentides que influeixen a fer una modificació cap a la reducció i posteriorment la privatització de les pensions.

Hem de ser conscients que les pensions en cap cas suposen un cost elevat i per tant són insostenibles doncs s’ha d’explicar que solament representen un 10,5% del PIB espanyol quan a Europa representen per mitjana més d’un 13%. Tampoc l’augment de l’esperança de vida, la reducció de la natalitat o l’esperat augment de pensionistes són excusa per posar en qüestió el nostre sistema de pensions.

El problema real de les pensions

El problema real de les pensions a Espanya és la precarietat laboral i la reducció dels salaris a causa, principalment, per la reforma laboral del PP del 2012 i que ens està passant factura des del 2015 reduint la borsa de les pensions a 0€ pel 2017 segons previsions del propi Estat.

Des de ICV-EUiA considerem que es bàsic garantir i millorar les pensions, assegurant el poder adquisitiu dels nostres jubilats els quals, lamentablement, són moltes vegades l’únic sostén econòmic de les famílies espanyoles.

Per això ICV-EUiA reclamem que es derogui la reforma laboral del PP i les reformes de les pensions del mateix PP i del PSOE, que van atemptar directament contra el poder adquisitiu d’aquestes. Exigim derogar la reforma laboral contribuint a més a reduir la precarietat i el frau al mercat laboral i combatre fermament a més l’economia submergida que es calcula que a Espanya representa un 19% del PIB, més de 190 mil milions d’euros.

¿Que recomana la Unió Europea?

Entenem que si les pensions es financen principalment per les rendes del treball, és prioritari recuperar el nivell salarial dels treballadors i treballadores promovent entre altres mesures, un Salari Mínim Interprofessional de 1.000€/mes i no deixar-ho com ara en escassos 700€ que no cobreixen el mínim del 60% del salari mitjà que recomana la Unió Europea.

És hora de passar a l’ofensiva i exigir respecte per les nostres pensions. Per això ICV-EUiA es suma a les mobilitzacions i convida a tota la ciutadania a donar suport a les manifestacions que es realitzaran durant els propers mesos.

http://iniciativa.cat/pensions

#femPinedaEnComú

Deja un comentario