Maria Freixanet parla sobre Igualtat de gènere

A Pineda, Fem Igualtat en Comú

Maria Freixenet,  Senadora d’EN COMÚ PODEM  participa en la xerrada sobre dones organitzada per ICV-EUiA de Pineda  el 10 de Març  a les 18.30h al Centre Cívic del Poblenou.

El 8 de març celebrem el Dia Internacional de la Dona Treballadora i aquesta data resulta imprescindible per recordar les desigualtats de gènere existents en la vida familiar, social i política i molt especialment per denunciar l’impacte que patim les dones arran de la crisi i de les retallades en política social.

La crisi està empitjorant les situacions preexistents de desigualtat  que des de fa temps patim les dones al mercat de treball, ha augmentat la precarietat del treball femení, amb més contractes temporals i a temps parcial, així com l’atur femení de llarga durada. Sabem també, que les dones treballadores cobrem un 20% menys que els homes.

La retallada en  polítiques públiques,  serveis socials (p.ex. en el desplegament de la Llei de dependència), educació (p.ex. amb menys beques menjador o places de llar d’infants encarides) i salut (p.ex. amb hospitalitzacions més breus o menys programes de suport) ha afectat clarament la conciliació de la vida laboral i familiar de les dones que encara tenim  protagonisme en les tasques domèstiques i la cura dels infants i familiars dependents, dificultant el propòsit de portar a terme una vida lliure i autònoma en igualtat de condicions amb els homes.

La pràctica desaparició de les polítiques d’igualtat ha donat banda ampla a la ideologia masclista que es deixa veure per exemple en les dificultats per accedir als àmbits del  poder econòmic i polític per part de les dones, i també   a l’ augment considerable de la violència de gènere, que des d’aquí recordem i condemnem.

Les dones de Pineda sentim en pròpia pell aquesta realitat alhora que el nostre Ajuntament dedica molt pocs esforços en polítiques d’equitat real i transversals, sense un pla d’Igualtat ni una gran partida pressupostària en aquesta matèria, i amb un Consell de Dones fins ara simbòlic i sense capacitat d’articular projectes significatius.

Pel grup Municipal  d’ICV-EUiA de Pineda les politiques d’igualtat son prioritàries per la construcció d’un poble millor, lliure i igualitari.

Iniciativa Verds – Esquerra Unida

#FemPinedaEnComú

Deja un comentario